Samen werken aan een sterk Brainport

Brainport International Community (BIC)

548587_462523813794238_1015767315_nBrainport International Community (BIC) helpt (aankomende) tekorten in Zuidoost-Nederland aan hoger technisch opgeleiden te reduceren door internationale kenniswerkers en studenten aan te trekken en te behouden. Dit wordt gerealiseerd door gerichte wereldwijde promotie van Zuidoost-Nederland als dé toptechnologie regio van Europa en het faciliteren van organisaties in de werving van internationale kenniswerkers. Het programma bestaat uit diverse deelprojecten.

Projecten en activiteiten

  • Coming To: Het promoten van de regio Zuid-Nederland wereldwijd, het hier naartoe halen van internationale kenniswerkers (IKW-ers)  en studenten, het ontwikkelen en onderhouden van internationale netwerken
  • Settling In: Het goed laten ‘landen’ van internationale kenniswerkers, hun partner en familie, en studenten in de regio Zuid-Nederland.
  • Living In: Het blijven binden en boeien van de internationale kenniswerkers, hun partner & familie en studenten die in de regio Zuid-Nederland wonen en werken of studeren.
  • Strategie: Het strategisch opbouwen, onderhouden en linken van diverse netwerken aangaande internationale arbeid, – onderwijs, – cultuur en – samenwerking.

Info

Programmaleider: Yvonne van Hest
E. y.vanhest@brainportdevelopment.nl
T. 040 – 751 24 59
W. www.brainporttalentregion.com

 

Meer weten

Dienstverlening MKB

Projecten