Samen werken aan een sterk Brainport

ERMIS

ERMIS

Het ERMIS project staat voor Effective Reproducible Models for Innovation Systems en is een Europees project met 15 partners. De gemeente Eindhoven is partner in dit project en Brainport Development ondersteunt hen met specifieke expertise o.a. voor analyses, beleidsaanbevelingen en het opzetten van twee pilots.  ERMIS richt zich op het vinden van benaderingen om het lokale innovatiesysteem effectiever te maken voor innovatiebevordering en groei in het MKB. Het idee is dat door best practices uit te wisselen met andere Europese partners, de hefboomwerking van het eigen lokale innovatiesysteem van de partners wordt versterkt. Doelenstellingen zijn:

  • Het uitwisselen van best practices uit de lokale innovatie systemen van de partners.
  • Het creëren en uitwisselen van een bestuursmodel en methode voor het ondersteunen van innovatie in het MKB.
  • Het betrekken van beleidsmakers bij de uitvoering van de ERMIS aanbevelingen en het  organiseren van actieve disseminatie en toepassing van de ERMIS resultaten.

Door te leren van verschillende Europese partners binnen het ERMIS project probeert Eindhoven de doeltreffendheid van de triple helix samenwerking te verbeteren door zich te richten op de toegevoegde waarde voor het MKB.

Info

Contactpersoon: Jasmijn Rompa.
T: 040 751 24 24
E: j.rompa@brainportdevelopment.nl
W: www.ermisproject.eu


Meer weten

Dienstverlening MKB

Projecten