Samen werken aan een sterk Brainport

Brainport Paviljoen

Brainport Paviljoen

Wat zou het goed zijn als we het belang van innovatie & techniek voor onze regio zouden kunnen uitleggen zonder lange, ver-van-mijn-bed verhalen met allerlei moeilijke woorden. Onze krachtige High Tech Systemen & Materialen-sector (HTS&M), op laagdrempelig wijze, dichter bij de inwoners brengen. Een aantal studenten van de Technische Universiteit Eindhoven heeft daarvoor het Brainport Paviljoen bedacht. Het Paviljoen wordt ingezet om het imago van de regio (met HTS&M als speerpuntsector) nationaal en internationaal versterken, het vergroten van de Brainport trots en het zelfbewustzijn bevorderen bij bewoners, bedrijven en instellingen in de regio op basis van de potentie die in Brainport aanwezig is.

Het Brainport Paviljoen moet je de regio laten beleven, voelen en ervaren! Het Paviljoen is een flexibel en mobiel paviljoen dat een icoon van innovatie is, waarin je allerlei innovaties uit die HTS&M sector kunt laten zien. Een gebouw dat je binnen gaat omdat het er interessant uit ziet, waarbinnen je een WOW!-moment hebt en gaat nadenken over hetgeen je ziet, zonder dat je het hoeft te snappen; een beleving die je anderen aanbeveelt.

Het doel van dit project is om te kijken of het realiseren van dit Paviljoen mogelijk is. In 2012 wordt subsidie gezocht voor een haalbaarheidsstudie, komt het definitieve ontwerp klaar en wordt een prototype gebouwd.

Info

Projectleider: Monique de Wit
E. m.dewit@brainportdevelopment.nl
T.   040 751 24 24

Meer weten

Dienstverlening MKB

Projecten